Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 14 martie 2018

ambasada.jpg

23 de diplomati rusi vor fi expulzati din Marea Britanie
23 de diplomati rusi vor fi expulzati din Marea Britanie

23 de diplomați ruși au la dispoziție o săptămână ca sa părăseasca Marea Britanie. Ei au fost identificați ca agenți nedeclarați ai serviciilor secrete ruse, a anunțat premierul britanic, Theresa May. Este una dintre cele mai dure măsuri după otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal. Pe de altă parte, la cererea Londrei, o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU va fi convocată astăzi.

sumarul emisiunii 40 de minute

Intre timp, presedintele Vladimir Putin este astazi in Crimeea, ultima sa călătorie înainte de alegerile prezidențiale care vor avea loc duminica.  Liderul rus va participa la multe evenimente in peninsula anexată in urma cu 4 ani, dar principalul va fi un miting în Sevastopol.

In Germania, Angela Merkel începe al patrulea mandat de cancelar. Dupa negocieri record de jumatate de an, conservatorii şi social-democraţii au convenit să formeze o nouă mare coaliţie. Ce provocari o asteapta pe sefa guvernului federal, discutam in 40 de minute.....

Iar Stephen Hawking pleacă din lumea noastră cu unele secrete, spune la RFI scriitorul science fiction Alexandru Mironov. El crede că oamenii se obişnuiseră cu ideea că faimosul astrofizician britanic decedat la vârsta de 76 de ani este etern, în ciuda bolii care l-a ţinut în scaun cu rotile mai bine de o jumătate de secol.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 martie 2018