Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 15 martie 2018

may.jpg

Rusia anunță expulzarea mai multor oficiali britanici in contrapartida la masura similara luata miercuri de Regatul Unit
Rusia anunță expulzarea mai multor oficiali britanici in contrapartida la masura similara luata miercuri de Regatul Unit

Război diplomatic între Londra și Moscova.  Rusia anunță expulzarea mai multor oficiali britanici în contrapartidă la măsura similară luată ieri de Regatul Unit. Pe măsură ce ancheta în cazul otrăvirii fostului spion Serghei Skripal avansează, guvernul britanic ar putea decide noi sancţiuni la adresa Rusiei.

sumarul emisiunii 40 de minute

In Slovacia, presedintele accepta demisia premierului Robert Fico ....Intregul guvern de la Bratislava era sub presiune dupa asasinarea jurnalistului Jan Kuciak si a logodnicei sale.  .... Ministrul de Interne Robert Kalinak demisionase de  la inceputul saptamanii.

Directorul general interimar al TVR a fost chemat la audieri în comisia de Cultură, după ce Televiziunea publică a difuzat un interviu cu Sebastian Ghiţă. Subiectul a ajuns si in atentia CNA. Fostul deputat a fugit din tara în decembrie 2016 iar instanta suprema a emis pe numele lui un mandat european de arestare.

Comisia Europeană anunță noi măsuri pentru protecția lucrătorilor europeni. Autoritatea Europeană a Muncii va fi o nouă agenție care își propune să susțină cetățenii și companiile naționale să profite de oportunitățile oferite de dreptul la muncă și la liberă circulație în statele blocului comunitar.

Peste 40 de cărţi traduse din literatura română şi aproximativ 50 de autori din România sunt prezenţi la Tîrgul Internaţional de Carte din Leipzig care a inceput astazi. In acelasi timp, literatura rusă este invitat de onoarea la Salonul de carte de la Paris.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 martie 2018