Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Subvenții ca în Vest? Nu prea curând...

oi_2.jpg

În programul de susținere a crescătorilor de ovine s-au înscris până acum peste 32.000 de beneficiari
În programul de susținere a crescătorilor de ovine s-au înscris până acum peste 32.000 de beneficiari
Sursa imaginii: 
Wikimedia Commons

Miniștrii pentru agricultură discută acum la Bruxelles propuneri care să ducă la egalizarea nivelului subvențiilor plătite fermierilor. Bulgaria, care are șefia Consiliului European, pledează pentru convergență, fără succes însă.

În acest timp, în România au apărut primele rezultate ale programului guvernamental de sprijin pentru comercializare a lânii, mai ales în Sibiu și Constanța. Au fost livrate primele cantități de lână către centrele de colectare, în cele două județe fiind adunată o cantitate de lână de peste 1.500 de tone. Dintre acestea, 1.100 de tone au și fost exportate în Turcia, India, China și Italia.

În programul de susținere a crescătorilor de ovine s-au înscris până acum peste 32.000 de beneficiari, cu o cantitate totală estimată de aproximativ 23.000 de tone.

Pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu/kg pentru lâna comercializată, cei înscriși în programul guvernamental trebuie să depună la Direcțiile pentru Agricultură actele justificative de plată până la 1 iulie 2018. Acestea pot fi factura sau fila din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână vândută.

Despre situația oierilor discutăm cu Nicolae Cioranu, președintele federației Romovis.

 

Toate edițiile emisiunii Rural: https://www.rfi.ro/tag/rural/

 
Ascultă emisiunea Rural din 19 martie 2018