Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 23 martie 2018

Trei persoane au fost ucise în cele doua atacuri comise vineri în sudul Franței. Atacatorul, care și-a revendicat apartenența la gruparea jihadistă Stat Islamic, a fost împușcat mortal de forțele speciale care au intervenit.  

sumarul emisiunii 40 de minute

China a cerut Statelor Unite „să se retragă de pe marginea prăpastiei'', în timp ce ambasada sa la Washington a dat asigurări că Beijing-ul „va lupta până la sfârşit'' în orice război comercial cu Statele Unite. Reactia vine  după ce preşedintele Donald Trump a semnat ieri  un decret prezidenţial privind introducerea de tarife vamale care vor viza importuri venite din China în valoare de până la 60 de miliarde de dolari.

Consiliul European a aprobat perioada de tranzitie post Brexit pâna în decembrie 2020 si acordul de retragere este pe cale de a fi definitivat, dar doar dupa luna iunie când se spera rezolvarea problemei frontierei între Irlanda si Irlanda de Nord. Intre timp, liderii europeni aleg o confruntare directa cu Vladimir Putin. Inaltul Reprezentant al UE Federica Mogherini a decis rechemarea, pentru consultari a ambasadorului UE la Moscova iar unele state ar putea decide expulzarea diplomatilor rusi, dupa modelul Londrei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 martie 2018