Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 26 martie 2018

mae.png

MAE: Bucurestiul va expulza un diplomat rus urmare a cazului Skripal
MAE: Bucurestiul va expulza un diplomat rus urmare a cazului Skripal

România va expulza un diplomat rus. Este reacția Ministerului român de externe ca urmare a cazului Skripal. Germania și Franța au anunțat că vor expulza câte patru diplomați. SUA anunță  de asemenea expulzarea a 60 de spioni ruși și închiderea consulatului din Seattle.

sumarul emisiunii 40 de minute

PSD readuce in discutie referendumul privind familia tradiţională care ar putea fi organizat in mai. Liviu Dragnea vrea sa lanseze si o dezbatere despre legiferarea parteneriatului civil.

Incepând de joi, salariile tuturor medicilor şi asistentelor vor urca direct pe grila din 2022, iar un medic primar va ajunge cu salariul de la 4.000 la 15.000 de lei. Sindicatele sunt sceptice in privinta masurii si au anuntat deja o grevă generală după Paști. 

In Republica Moldova, participanții la Marea Adunare Centenara, au votat o proclamație prin care cer Parlamentului de la Bucureşti ca, în şedinţa solemnă de maine, să adopte o hotărâre pentru "reîntregirea naţională". La Chișinău, câteva zeci de mii de oameni au participat, ieri la manifestatiile  prilejuite de marcarea celor 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Iar avocaţii lui Carles Puigdemont preconizează pentru acesta o detenţie prelungită în Germania, după ce fostul lider catalan a fost arestat în baza unui mandat european, emis de autoritatile spaniole pe fondul acuzaţiilor de rebeliune şi secesiune. Cateva zeci de persoane au fost rănite și 4 au fost reţinute în protestele organizate ieri pe strazile din Barcelona, ca urmare a retinerii lui Puigdemont.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 martie 2018