Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ședință solemnă la București, discuții despre Transnistria la Chișinău

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

La București a avut loc o ședinţă solemnă în Parlamentul României pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la care au fost prezenți lideri politici români și de la Chișinău.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus că vrea unirea României cu Republica Moldova, ”împreună în Europa, dar ca o singură naţiune” și a citit ”Declaraţia solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, în care se afirmă că Parlamentul consideră ca fiind pe deplin legitimă dorinţa cetăţenilor Republicii Moldova să susţină unificarea celor două state, deoarece aceasta reprezintă continuarea ”firească în procesul de dezvoltare”.

În acest timp, la Chișinău este în vizită oficială reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE, Franco Frattini. El spune că există șanse să fie soluționată problema transnistreană. Oficialul merge astăzi la Tiraspol, unde va avea întrevederi cu reprezentanți ai administrației transnistrene.

Despre vizita Reprezentantului Special al Președintelui în exercițiu al OSCE și problema transnistreană, corespondentul RFI în Republica Moldova Valeria Vițu a discutat cu directorul de programe la Institutul de Politici Publice de la Chișinău, expertul în problema transnistreană, Oazu Nantoi.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Ascultă interviul acordat RFI de Oazu Nantoi