Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 27 martie 2018

chisinau.jpg

Parlamentul de la Bucureşti a adoptat Declaraţia pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu România
Parlamentul de la Bucureşti a adoptat Declaraţia pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu România

Parlamentul de la Bucureşti a adoptat Declaraţia pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu România. “Eu vreau sa ne unim cu Moldova”  a fost declarația transantă a lui Liviu Dragnea în ședinta solemnă din Parlament. Dincolo de discursurile oficiale, cifrele arată că mai puțin de o treime dintre moldoveni se declară unioniști. Asta în timp ce președintele Igor Dodon a anunțat o posibilă modificare a legilor, astfel încât cei care amenință statalitatea Republicii Moldova să fie cercetați penal.

sumarul emisiunii 40 de minute

123 de medicamente ar putea sa dispara de pe piaţă până la sfârşitul anului. Avertismentul vine de la Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente. E vorba de tratamente destinate exclusiv bolnavilor cronic. ARPIM estimează că aproape 800.000 de pacienți ar putea rămâne fără tratament. Iar vestea și mai rea e că pentru 24 din aceste medicamente nu există alternativă.

Consiliul Concurenţei investighează piaţa ouălor. Furnizorii sunt suspectaţi că s-au înţeles între ei să crească preţurile. Daca se va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

“Un moment de cotitură în relaţiile cu Rusia”, aşa este văzută de ministrul de externe britanic Boris Johnson noua pagină a războiului rece care se scrie în aceste zile. Un moment de extremă tensiune în Rusia, pe de o parte, şi occidentali cu aliaţii lor pe de altă parte. In Franţa specialiştii spun că raportul de forţă cu Rusia este necesar, dar fiind că Vladimir Putin nu pare să aprecize decît forţa.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 martie 2018