Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pași spre denuclearizarea Phenianului. Kim în China

beijing_phenian.jpg

Xi Jinpig a acceptat o invitaţie de a face o vizită oficială în Coreea de Nord
Xi Jinpig a acceptat o invitaţie de a face o vizită oficială în Coreea de Nord
Image source: 
Wikimedia Commons

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a făcut o vizită neoficială la Beijing, unde s-a întâlnit cu preşedintele Xi Jinping şi s-a arătat dispus să contribuie la dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Agenţia de stat Xinhua a confirmat informaţiile neoficiale din ultimele două zile spunând că liderul nord-coreean s-a aflat în China de duminică până miercuri. Conform Xinhua, liderul de la Phenian i-a transmis lui președintelui Xi că situaţia din peninsula coreeană ”începe să se îmbunătăţească”. Kim a adăugat că problema dezarmării nucleare ar putea fi rezolvată dacă SUA şi Coreea de Sud ”vor răspunde eforturilor noastre cu bunăvoinţă şi vor crea o atmosferă de pace şi stabilitate”.

De asemenea, se știe că Xi Jinpig a acceptat, conform informaţiilor, o invitaţie de a face o vizită oficială în Coreea de Nord ”la momentul potrivit”.

Discutăm aceste evoluții de ultim moment, pe fondul tensiunilor internaționale în relațiile externe ale Rusiei, cu Iulian Chifu, analist de politică externă și director al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Ascultă interviul acordat RFI de Iulian Chifu