Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 28 martie 2018

ionut.jpg

Ionut Misa este noul sef al Fiscului
Ionut Misa este noul sef al Fiscului

Ionuţ Mişa, fost ministru al Finanţelor, este noul sef al ANAF. În același timp cu numirea noii conduceri, 24 de șefi ai Fiscului au fost demiși. Ministrul de Finanțe așteapta în cel mult o săptămână un plan de măsuri pentru creșterea gradului de colectare. Sunt vizate toate zonele  fiscului - de la Vamă, la controlul marilor averi.

sumarul emisiunii 40 de minute

Principalele servicii publice din București au fost delegate către companiile proaspăt înființate de primarul Gabriela Firea. Opoziția acuză mai multe ilegalități. Este vorba intre altele, de serviciile de administrare a parcajelor publice, afișaj stradal și spații comerciale, dar și optimizarea circulației, modernizarea și întreținerea de drumuri.

Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect de lege care prevede că învățământul obligatoriu începe la 4 ani, și nu la 6 ca în prezent. Potrivit proiectului, devin obligatorii grupa mijlocie și grupa mare de grădiniță. Propunerea mai prevede ca, până în 2020, tot învățământul preșcolar să devină obligatoriu.

Si...vizita surpriza a liderului nord-coreean Kim Jong-un la Beijing....A fost o deplasare neoficiala, confirmata insa de China......Liderul de la Phenian s-a întâlnit cu preşedintele Xi Jinping şi s-a arătat dispus să contribuie la dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 martie 2018