Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 2 aprilie 2018

iliescu.jpg

Dosarul Revolutiei
Dosarul Revolutiei/

Procurorul general Augustin Lazăr cere avizul preşedintelui Iohannis pentru începerea urmăririi penale a lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu in dosarul Revolutiei. Toți trei sunt acuzați de infracțiuni contra umanității.

sumarul emisiunii 40 de minute

Este din nou criza de citostatice in Romania. Mii de bolnavi de cancer nu isi pot urma schemele de tratament, pentru ca CISPLATIN, un citostatic de baza folosit in chimioterapie este de negasit de mai bine de o luna. Ministrul sanatatii anunta ca in urmatoarele saptamani vor intra pe piata cateva mii de fiole dar recunoaste ca respectiva cantitate este insuficienta.

Contribuția la pilonul II de pensii a scăzut, în ciuda asigurărilor date de guvernanți. Ministrul Muncii da vina pe angajatori pentru ca s-a ajuns in aceasta situatie. Olguta Vasilescu susține că angajatorul nu a majorat în mod corespunzător venitul brut al angajatului.

Marea Britanie analizează cererea Rusiei de acces consular la Yulia Skripal, fiica fostului spion rus Serghei Skripal, otrăvită cu gaze neurotoxice împreună cu tatăl ei pe 4 martie în sudul Angliei. Rusia a cerut explicații la Londra cu privire la percheziționarea unui avion al companiei Aeroflot.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 2 aprilie 2018