Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 3 aprilie 2018

klaus.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis atenţioneaza Guvernul că Legea salarizării incalca principiul egalitatii
Preşedintele Klaus Iohannis atenţioneaza Guvernul că Legea salarizării incalca principiul egalitatii

Preşedintele Klaus Iohannis atenţioneaza Guvernul că Legea salarizării este în contradicţie cu principiile egalităţii şi predictibilităţii......Preşedintele s-a întâlnit cu premierul şi cu ministrul Muncii și a insistat că după un prim trimestru de aplicare a legii, putem să tragem primele concluzii. Există categorii de salariaţi nemulţumiţi şi manifestări sindicale....

sumarul emisiunii 40 de minute

Laura Codruta Kovesi are prima reacţie în scandalul desecretizării protocolului SRI-DNA..... O reactie la acuzatiile lui Daniel Morar, cel care a fost predecesorul ei la conducerea Directiei.....Kovesi sustine ca protocolul dintre SRI si Ministerul Public a fost aplicat si in mandatul fostului sef al DNA........

Curtea Constituţională a decis: Comisia parlamentară care urma să ancheteze activitatea Serviciului de Pază şi Protecţie este neconstituțională. Liberalii au reclamat că înfiinţarea comisiei s-ar fi făcut cu nerespectarea regulamentelor si că obiectivele anchetei intră în competenţa CSAT şi a sefului statului.

Creditarea s-ar putea scumpi, din nou.....Analistii anticipeaza ca BNR ar putea decide în şedinţa de maine să continue ciclul de întărire a politicii monetare si sa majoreze, din nou, dobanda-cheie până la 2,5%, având în vedere şi nivelul ridicat al inflaţiei. Imediatpunctul de vedere al presedintelui Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

Analizam si o declaratie surprinzatoare a printului mostenitor al Arabiei Saudite, legata de Isreal. Prinţul moştenitor, Mohammed bin-Salman spune că Israelul are dreptul la propriul teritoriu. Analistii considera ca afirmaţia e un semnal puternic al unei apropieri dintre cele două ţări în faţa inamicului comun: Iranul.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 aprilie 2018