Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rockabella - "E vorba de multă energie în spate, la care se adaugă straturi de emoție, de fantezie.."

rockabella.jpg

Sursa foto: RockabellaMusic (Facebook)
Sursa foto: RockabellaMusic (Facebook)

Povestea următorului moment muzical numit "7 minute", pornește, după cum spun chiar inițiatorii, "de la un mit modern conform căruia, după momentul morții, mai există încă aproximativ 7 minute de activitate cerebrală, un proces prin care, în esență, creierul se oprește pe sine însuși. 7 minute în care creierul trece printr-un act de auto-conservare, retrăind momente surprinse aproape inconștient - simțuri, frânturi de imagini, clipe, chipul persoanei iubite luminat de soare." Un exercițiu de călătorie în timp, printre cele mai intense trăiri și realizări semnate Rockabella, facem și noi în următoarele minute.

Rockabella a prins formă în anul 2014, cand Teodora Moroșanu (fosta solistă a trupei rock-alternativ Evo) a revenit pe scena muzicală cu un nou material și o altă abordare. Noul proiect avea să strângă împreună muzicieni talentați cu mulți ani de experiență. Pe atunci la tobe se afla Bogdan Moroșanu, cel care acum asigură producția pieselor Rockabella. "Îmi aduc aminte, eram pe scenă la a doua noastră cântare în Club Control și aveam deja o mini consolă cu care controlam parte din show. De la mine plecau sincronizate niste backing track-uri, împreună cu niște visuals pe ecran, trebuia să fiu atent la niște synth-uri, trebuia în acest timp să și cânt cu toba. Era foarte stresant și nu mă mai concentram pe ce trebuie. Așa că am zis, i-a hai să ne oprim un pic, că avem oricum prieteni mai talentați."

În 2015, Rockabella lansa EP’ul “A World Outside”, prim single fiind “Motionless”, un cântec atmosferic și introspectiv. A urmat „Buttercup”, Teodora și Bogdan, realizând primul videoclip profesionist, inspirându-se din cinema noir, clip în care Teodora joacă rolul principal.

"EP-ul a fost primit foarte bine mai mult în străinătate decât la noi în țară, fiind în engleză. Noi când am lansat, am lansat acest EP pe toate platformele ITunes, Google, Spotify, dacă ai norocul să te prindă oamenii în playlist-uri și să te agațe, de aici se propagă foarte ușor. Spotify a venit în România abia acum. La momentul acela, noi nu știam ce se întâmplă. Dar pe Spotify foarte multă lume de afară deja ne asculta." Bogdan Moroșanu

În țară, în 2015, o recenzie din presă nota EP-ul Rockabella ca fiind "de nota 7". Fără a cauta prea mult adevărul în recenzia respectivă, Teo & Moro aveau să ducă lucrurile la un alt nivel. Rockabella își schimbă componența și anunță un nou material, compus în întregime de Teodora, cu sustinerea unui grup de muzicieni talentați. Șerban-Ionuț Georgescu, (Fameless, White Walls) la bas, cu Bogdan Moroșanu preluând producția muzicală și cu Andrei Ilie (Fameless) la tobe: "Îmi aduc aminte că istoria mea cu Teo și Moro a fost în felul următor, noi am făcut niște cursuri de canto. Pentru mine sunt extrem de puțin relevante cursurile pentru că eu am o voce doar puțin mai bună decât a unui măgar. Dar ne-am cunoscut prin prisma acelor ore de canto susținute de o prietenă din Olanda, Manuela Iacob, pe atunci Mănăstireanu, care a vrut să facă un soi de mash-up cu toți cursanții. Un fel de all-stars mash-up, care s-a ținut cu câțiva dintre soliștii care absolviseră cursurile respective și cu trupa mea de atunci Days of Confusion, și atunci am cunoscut-o pe Teodora. Atunci când am văzut-o, imediat am fost chitit pe ideea că la un moment dat, aș vrea să cânt cu ea." Andrei Ilie

"Pe mine m-a impresionat forța. Era foarte precisă, știa exact ce vrea să obțină de la ceea ce interpreta în momentul respectiv, iar maniera ei era foarte directă. Cumva, așa percepi momentul în sine, când cânți cu un artist care vorbește pe limba ta, muzical vorbind. Asta s-a întâmplat atunci. Dupa care, redescoperind proiectul Rockabella și noile materiale, s-a adaugat emoție la energia respectivă, s-a adaugat multe lucruri care completează o ținută artistică foarte faină în ceea ce o privește pe Teo." Andrei Ilie

În 2017, Rockabella începe să testeze piese noi în aparițiile live, multe din piesele viitorului album fiind în limba romană. Prima dintre ele "Încă un pas", prezentată de trupa astfel: "un cântec despre dorința de a merge mai departe și despre cum, descoperind lumea, ne descoperim de fapt pe noi înșine." Primul contact cu viitorul album Rockabella, album ce urmează a fi lansat în toamna anului 2018. O colecție de cântece scrise de Teodora de-a lungul mai multor ani, inspirate în mare parte din experiențe proprii. Sunt povești despre dragoste, frica, cunoaștere și efortul de a afla cine ești cu adevărat.

"Pentru videoclipul piesei am cerut prietenilor noștri să se filmeze mergând. Le-am cerut să aleagă ce vor ei să arate, ce drumuri consideră ei că sunt importante. Am reușit să adunăm foarte mult material și să surprindem cât de neașteptate și interesante sunt călătoriile fiecăruia dintre noi." spune Teodora, vocea Rockabella.

Despre noul sunet Rockabella care anunță viitorul album, Bogdan Moroșanu spune așa: "E vorba de multă energie în spate, la care se adaugă straturi de emoție, de fantezie, de orice."

"Emoția este cel mai puternic mod în care poți să-ți convingi ascultătorul, sau un fan, să vină să petreacă timp în compania ta. Asta vinde și asta este ceea ce fidelizează, în ultimă instanță, un ascultator. Asta il face să-ți devină prieten." Andrei Ilie

Așa se face că al doilea single de pe viitorul album conține un alt mesaj puternic, plin de emoție.

“"7 minute" este despre momentele care ne definesc, despre o dragoste mai mare decât viața însăși și despre ce luăm cu noi când trecem mai departe. Cântecul are o poveste lungă și întortocheată și, până să ajungă în forma finală, a primit mai multe măști. Când am luat decizia de a scrie versurile în limba română (prima versiune a piesei era în engleză) am realizat că au dispărut toate clișeele în care mă puteam ascunde, toate trucurile prin care puteam să scriu versuri frumoase care să nu însemne nimic. Așa că a trebuit să mă uit în interior și să scriu despre lucruri adevărate. Așa s-a născut un cântec despre frica de a pierde cel mai drag lucru de pe pământ.” spune Teodora Moroșanu, vocea trupei Rockabella.

 

 

Rockabella înseamnă Teodora Moroșanu (voce), Andrei Ilie (tobe) Șerban-Ionuț Georgescu (bass), Marius Popescu (chitară) și Bogdan Moroșanu (producție muzicală și sunet). Până la întâlnirea cu viitorul album Rockabella, vă propun să descoperiti următoarele lor apariții publice, urmărind pagina lor de Facebook.