Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 5 aprilie 2018

catalin.jpg

Catalin Radulescu, deputat PSD: Protocoalele SRI cu instituţii din sistemul judiciar reprezinta un act de poliţie politică
Catalin Radulescu, deputat PSD: Protocoalele SRI cu instituţii din sistemul judiciar reprezinta un act de poliţie politică

Protocoalele SRI cu instituţii din sistemul judiciar reprezinta un act de poliţie politică. Aprecierea îi aparține deputatului Cătălin Rădulescu, condamnat definitiv pentru corupție. Parlamentarul PSD anunță că va propune ca toate dosarele penale întocmite după 2009 să fie rejudecate.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Modul in care firmele fac transport de calatori, in masini neomologate, in conditii nesigure si improvizate, este readus in discutie dupa accidentul petrecut noaptea trecuta in judetul Neamt ... 9 oameni au murit dupa ce maşina in care se aflau- o autoutilitară de marfă în care fuseseră montate banchete din lemn – a cazut intr-un canal al raului Bistrita.

Elevii care au absolvit primul an de studiu al fiecărui ciclu şcolar să primească 50 de euro pentru cărţi şi cărţi în format electronic. Este un proiect legislativ adresat si elevilor care nu dispun de mijloace materiale. Impactul bugetar estimat ar fi de 25 de milioane de euro.

Iar controversatul premier al Ungariei Viktor Orban, al cărui discurs naţionalist şi antiimigraţie i-a atras critici atât pe plan intern cât şi pe plan extern, este pe cale să obţină al treilea mandat consecutiv în fruntea executivului de la Budapesta, la alegerile legislative care au loc duminică.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 aprilie 2018