Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 10 aprilie 2018

operatie.jpg

Noi proteste față de reducerea sporurilor in sanatate
Noi proteste față de reducerea sporurilor in sanatate

Noi proteste față de reducerea sporurilor în sănătate. Câteva zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală au ieșit și astăzi în curtea spitalului, nemulţumiţi că, odată cu reducerea sporurilor, salariile lor ar urma să scadă cu până la 1.400 de lei. Şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, aproape 100 de angajaţi au protestat în fața unității medicale.

sumarul emisiunii 40 de minute

Statele Unite intenţionează să ceară astazi un vot în cadrul Consiliului de Securitate pentru începerea unei noi anchete privind folosirea armelor chimice în Siria, după masacrul de la Douma. Ambasadorul american la ONU a subliniat că Washingtonul va răspunde atacului chimic, indiferent de decizia Consiliului de a acţiona sau nu.

Yulia Skripal, care a fost otrăvită alături de tatăl ei, fostul spion rus Sergei Skripal, a fost externată.  Medicii anuntau la sfarsitul saptamanii trecute ca si starea tatalui ei s-a imbunatatit. Intre timp, Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice  este asteptata să dea un răspuns cu privire la posibila proveniență a gazului neurotoxic.

Incidentul de la meciul de fotbal dintre Juventus Bucureşti şi Sepsi Sf. Gheorghe este inacceptabil.  Aprecierea ii apartine presedintelui Consiliului pentru Combaterea Discriminarii. Asztalos Csaba cere sanctiuni de la FRF şi LPF.

Iar Facebook a trimis notificari către milioane de utilizatori care au fost anunţaţi oficial că datele personale le-au fost folosite ilegal în scopuri electorale, in scandalul Cambridge Analytica. Fondatorul retelei de socializare, Mark Zuckerberg, urmeaza sa fie audiat astazi in Congresul american. Si Parlamentul britanic a cerut  audierea acestuia.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 aprilie 2018