Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 11 aprilie 2018

donald.jpg

”Pregăteşte-te Rusia”, rachetele ”vor veni”, ameninţă presedintele Donald Trump în criza siriană
”Pregăteşte-te Rusia”, rachetele ”vor veni”, ameninţă presedintele Donald Trump în criza siriană

”Pregăteşte-te Rusia”, rachetele ”vor veni”, ameninţă presedintele Donald Trump în criza siriană. După ce peste 40 de persoane au fost ucise sâmbătă într-un presupus atac chimic la Douma, ultimul bastion al insurgenţilor lângă capitala Damasc, presedintele american a promis că va lua o decizie cu privire la paşii de urmat în următoarele 48 de ore.

sumarul emisiunii 40 de minute

Mecanismul de transfer al pensiei de la Pilonul II la I va fi pe masa Guvernului până la jumătatea anului. Ministrul de Finanțe anunta că la nivelul ministerului se studiază intens modificarea legislativă care va permite cetățenilor să treacă de de la sistemul de pensii administrate privat, la cel gestionat de stat. Va fi o trecere optionala, completeaza Eugen Teodorovici.

Organizația anti-corupție a Consiliului Europei, se arata ”profund îngrijorată” de modificările legilor justiției. GRECO cere României să se abțină în a adopta și alte modificări la legislatia penala, care ar putea afecta lupta anticorupție.

Marc Zuckerberg este din nou astazi in fata Congresului american. Ieri, fondatorul celei mai mari retele sociale s-a prezentat în comisia pentru energie şi comerţ a Camerei Reprezentanţilor si şi-a asumat răspunderea faţă de erorile reţelei de socializare care au dus la scandalul "Cambridge Analytica”!  .

Iar primarul Capitalei critica modul in care arata centrul vechi. Gabriela Firea anunta ca in cel mult doua saptamani va fi gata un nou regulamant pentru aceasta zona. Un set de reguli exista deja dar el nu a fost aplicat corect reactioneaza ONG-urile. Discutam pe larg...

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 aprilie 2018