Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 16 aprilie 2018

kovesi.jpg

Presedintele Klaus Iohannis respinge cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi
Presedintele Klaus Iohannis respinge cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi

Presedintele klaus Iohannis refuza revocarea din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. In consecinta ministrul Justitiei anunta ca va sesuiza Curtea Constitutionala. Liviu Dragnea anunta astazi ca exclude suspendarea presedintelui chiar daca o va mentine in functie pe Laura Codruta Kovesi.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sunt din nou proteste ale angajaţilor din mai multe spitale, nemulțumiți de scăderea salariilor pe fondul diminuarii sporurilor chiar si cu 50%...La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Sanatatii anunta ca va cere spitalelor să acorde stimulente angajaţilor care vor avea veniturile mai mici în luna martie, astfel încât să fie compensate pierderile. Sorina Pintea a admis că aproximativ 10 la sută dintre angajaţii din domeniul medical vor avea pierderi la salarii în această lună. Cum reactioneaza managerii unitatilor sanitare vedem in aceasta seara......

Statele Unite sunt asteptate sa adopte astazi noi "sancţiuni ruseşti" în legătură cu utilizarea armelor chimice de către regimul sirian, susţinut politic şi militar de Moscova. Intre timp, misiunea internațională de anchetă asupra presupusului atac chimic de la Douma și-a început activitatea. Pe de alta parte, premierul britanic Theresa May va face o declarație în Camera Comunelor cu privire la atacul împotriva Siriei, lansat alaturi de Washington si Paris.  

Continua razboiul declaratiilor intre presedintele american si fostul director al FBI... Donald Trump este "inapt moral" să conducă Statele Unite, spune James Comey într-un interviu difuzat la postul de televiziune ABC. Trump l-a demis pe Comey anul trecut, acuzand modul în care FBI a desfăşurat ancheta privind suspiciunile de înţelegere secretă între echipa prezidentiala şi responsabili ruşi în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 aprilie 2018