Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 17 aprilie 2018

iliescu.jpg

Ion Iliescu, fost președinte

A fost extinsă urmărirea penală împotriva lui Ion Iliescu în dosarul Revoluției. ...Procurorii susțin că fostul președinte a acceptat şi oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut "un evident caracter diversionist"...

sumarul emisiunii 40 de minute

Pensii mai mici pentru cei care au contribuit la Pilonul II. în cei 10 ani de la înființare, din cauza nerespectării legislației inițiale, românii au în conturile personale sume mai mici cu 12,9%, ceea ce înseamnă contribuții nevirate în sumă de 1,1 miliarde de euro. Dezvăluirile au fost făcute de Asociatia pentru Pensiile Administrate Private în cadrul unor audieri în Comisia Economica din Senat.

În primul său discurs în faţa eurodeputaţilor la Strasbourg, presedintele Emmanuel Macron anunta că vrea un program european de finanţare a colectivităţilor care primesc migranţi. Liderul francez a mai indemnat la o campanie energică în vederea alegerilor europene de anul viitor, în contextul în care Uniunea Europeană se pregăteşte de Brexit şi se confruntă cu o ascensiune a naţionalismului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 17 aprilie 2018