Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 18 aprilie 2018

După legile justiției și legislația penală începe să fie modificată de comisia Iordache. Proiectul de modificare a Codului de Procedură prevede că nu pot fi comunicate public informaţii despre urmărirea penală, decât dacă justifică interes public, în timp ce suspecţii nu mai pot fi prezentaţi încătuşaţi și pot participa la audierea oricărei persoane.

sumarul emisiunii 40 de minute

Inspectia Judiciara cere din nou sanctionarea procurorului sef al DNA pentru ca nu s-a prezentat la audierile Comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009. Intre timp, ministrul Justitiei a anuntat ca luni îi va prezenta premierului sesizarea pe care o va trimite la Curtea Constituţională referitor la refuzul lui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA. Tudorel Toader susţine că decizia sefului statului a dat nastere la un conflict între Guvern şi Preşedinte.

Primul transplant pulmonar din România a fost efectuat în această dimineață la Spitalul Sfânta Maria. Managerul unitatii medicale spune ca pacientul a suportat bine operația. In România, transplantul pulmonar nu este posibil pentru că medicii nu au experienţă şi instruire suficientă nici pentru interventia chirurgicala in sine, nici post-transplant, iar medicamentele sunt foarte scumpe şi nu pot fi asigurate fără întreruperi.

Inființarea unui fond de investiții de 1,85 miliarde lei primeste aprobarea Senatului. Guvernul propune ca din noua structura sa faca parte, intre altele, Electrica, Romgaz, OMV Petrom, Telekom România, Antibiotice, Nuclearelectrica si Imprimeria Națională.

Statele Unite şi Coreea de Nord au avut deja contacte directe „la nivel foarte ridicat”, spune presedintele Donald Trump. Presa americană scrie că directorul CIA s-ar fi întâlnit cu liderul de la Phenian, in contextul in care luna viitoare ar putea avea loc intalnirea dintre Trump si Kim Jong-Un.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 18 aprilie 2018