Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 19 aprilie 2018

greva_sanitas.jpg

Sistemul sanitar intra in grevă de avertisment pe 7 mai, iar din 11 mai va fi declanșata greva generală
Sistemul sanitar intra in grevă de avertisment pe 7 mai, iar din 11 mai va fi declanșata greva generală

Sistemul sanitar intra in grevă de avertisment pe 7 mai, iar din 11 mai va fi declanșată greva generală. Angajații sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament de plafonare a sporurilor, care a dus la scăderea consistentă a salariilor din sistem.

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia Iordache începe în 2 mai dezbaterile pentru modificarea Codurilor penale. Opoziţia a acuzat că propunerile sunt "cu dedicaţie" pentru Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Unele dintre schimbarile propuse sunt absolut inacceptabile, reactioneaza si presedintele Klaus Iohannis.

Ne lamurim si care e miza scrutinului prezidential inainte de termen, anuntat de presedintele turc. Recep Tayyip Erdogan a anunțat alegeri prezidențiale și parlamentare pentru 24 iunie, cu un an și jumatate înainte de termen.

Sindicatele franceze cheama la greva nationala! Cele doua mari confederatii organizatoare– CGT şi Solidaires speră să formeze cu această ocazie un front comun unic contra politicii guvernamentale. In ultimul timp tot mai multe sectoare sunt confruntate cu greve –de la căile ferate franceze , la Air France, spitale şi universităţi.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 19 aprilie 2018