Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 20 aprilie 2018

israel.jpg

Liviu Dragnea anunta mutarea ambasadei Romaniei din Israel, la Ierusalim
Liviu Dragnea anunta mutarea ambasadei Romaniei din Israel, la Ierusalim

Conflict între președinție și guvern pe tema mutării ambasadei României din Israel. După ce Liviu Dragnea a anunțat că executivul a discutat un Memorandum ce vizează mutarea reprezentanței diplomatice de la Tel Aviv la Ierusalim, dintr-un comunicat de la Cotroceni aflăm că șeful statului nu a fost informat sau consultat pe subiect.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sindicaliştii de la BNS protestează vineri în fața Ministerului Transporturilor. Oamenii reclamă situaţia critică de la CFR și cer salvarea CFR Marfă dar şi amânarea adoptării statutului personalului feroviar.

Gruparea teroristă bască ETA, care se pregătește de dizolvare, își cere iertare pentru cele peste 800 de crime comise pe durata deceniilor de luptă armată contra statului spaniol.

Iar imamul unei moschei din Marsilia, foarte cunoscut pentru predicile sale radicale si care atragea numerosi adepti, a fost expluzat în Algeria. O decizie luata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.autoritatile franceze iau in calcul de ani buni închiderea moscheelor în care imami radicali predicǎ ura şi incitǎ la terorism.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 aprilie 2018