Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 23 aprilie 2018

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Salah Abdeslam, unicul terorist care a supraviețuit atentatelor din 2015 de la Paris, a fost condamnat în Belgia la 20 de ani închisoare.

sumarul emisiunii 40 de minute

Emmanuel Macron a inceput o vizită de stat de trei zile în Statele Unite. Subiectele care figurează pe ordinea zilei sunt „delicate” şi de natura sa pună în lumină mai degrabă divergenţele dintre cei doi lideri decît viziunea lor comună.

Iar in Armenia, pe fondul unor ample proteste anti-guvernamentale, premierul Serzh Sarksyan a demisionat! Manifestanții il acuzau pe acesta ca a modificat legile ca sa ramana la putere. Inainte de a se instala in fruntea guvernului de la  Erevan, Sarksyan a deținut funcția de președinte, timp de 10 ani.

Noi proteste ale feroviarilor la Ministerul Transporturilor şi la sediul Guvernului. 2.500 de angajaţi s-au adunat in strada si cer salarii decente si finantarea corecta a infrastructurii feroviare.

Inspecţia judiciară a început un nou control la DNA!  Sunt vizate dosarele cu achitări definitive în perioada 2016 - semestrul I al anului 2017. Pe de alta parte, ministrul Justiţiei anunţa că sesizarea formulată după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi, va ajunge în cursul zilei la Curtea Constituţională.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 aprilie 2018