Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Terteleac : Românii din străinătate, tot mai tentați să-și investească banii în țară

Românii care lucrează în străinătate au trimis anul trecut acasă 4,94 de miliarde de dolari, în creştere cu 41%, de la 3,489 miliarde de dolari în 2016, potrivit datelor publicate de Banca Mondială. Acestea mai arată că, la nivel internațional, muncitorii migranţi au transferat în ţările de origine o sumă record de 466 de miliarde de dolari.

Pentru 2018, Banca Mondială anticipează că remiterile cumulate vor urca la 485 de miliarde de dolari.”Redresarea generalizată a remiterilor depăşeşte aşteptările. Este susţinută de creşterea mai puternică din Uniunea Europeană, Federaţia Rusă şi Statele Unite. Revenirea remiterilor, calculată în dolari americani, a fost ajutată de preţurile mai mari ale petrolului şi de aprecierea euro şi a rublei”, potrivit unui comunicat al Băncii Mondiale.

Un număr de 10 ţări au primit peste jumătate din cele 466 de miliarde de dolari, iar pe primele trei locuri s-au plasat India cu 70 de miliarde de dolari, China cu 50 de miliarde de dolari şi Filipine cu 30 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Românii trimit așadar aproximativ 5 miliarde de dolari. Lea Berzuc a discutat subiectul cu președintele Asociației Românilor din Italia și al Camerei de Comerț a României în peninsulă, Eugen Terteleac. Ascultați integral interviul...

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Președintele Asociației Românilor din Italia, Eugen Terteleac, invitatul zilei la RFI.