Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 24 aprilie 2018

banutzi.jpg

Indicele Robor, maxim al ultimilor trei ani si jumatate
Indicele Robor, maxim al ultimilor trei ani si jumatate

Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,28%, cel mai mare nivel din ultimii trei ani şi jumătate. Discutăm despre efectele majorării acestui indicator, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă.

sumarul emisiunii 40 de minute

Continua discutiile intre guvern si managerii de spitale in incercarea de a gasi o solutie la salarizarea personalului medical dupa aplicarea noului reguament al sporurilor care a dus la diminuarea masiva a unor lefuri.

Vânzarea combinatului de la Galaţi nu este echivalentă cu închiderea acestuia, iar angajaţii nu ar trebui să fie afectaţi. Asigurarile vin de la un oficial al Arcelor Mittal.  Reprezentantul consortiului franco-indian face precizarile in conditiile in care gigantul siderurgic ar putea renunta la unitatea de productie din Romania.

Astăzi,  în a doua zi a  vizitei sale în SUA, Emmanuel Macron, va fi primit cu înalte onoruri militare la Casa Albă, unde va purta convorbiri care se anunță dificile cu omologul său american. Salvarea acordului nuclear semnat de comunitatea internaţională cu Iranul este principala misiune pe care şi-o asumă şeful statului francez în contextul vizitei la Washington.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 24 aprilie 2018