Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 25 aprilie 2018

inchisoare.jpg

Arest la domiciliu sau închisoare doar în weekend. Legea trece de Camera Deputaților, PNL o contestă la CCR
Arest la domiciliu sau închisoare doar în weekend. Legea trece de Camera Deputaților, PNL o contestă la CCR

Plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul legislativ privind măsurile alternative de executare a pedepselor. Astfel prin decizia judecătorului, condamnaţii pentru fapte fără violenţă, care nu sunt recidivişti şi care au o pedeapsă de maximum cinci ani, beneficiază de măsura arestului la domiciliu sau în zilele de sâmbătă şi duminică.

sumarul emisiunii 40 de minute

Emmanuel Macron și Donald Trump cer un nou acord pentru a ține sub control ambițiile Iranului, la puțin timp după ce liderul american a calificat textul actualei intelegeri un "dezastru". Amenințând cu o retragere unilaterală, presedintele american a dat semnatarilor europeni -Franța, Marea Britanie și Germania- termen până în 12 mai pentru a înăspri termenii acordului.

Ostilitatea faţă de media, încurajată deschis de lideri politici, precum şi eforturile regimurilor autoritare de a-şi exporta propria viziune asupra jurnalismului constituie o ameninţare la adresa democraţiilor. Este concluzia raportului anual întocmit de organizaţia Reporteri fara Frontiere, publicat astazi. România se află pe locul 44 în clasament, în presa românească exista îngrijorări cu privire la cenzura politică.

Iar de la Statistica vin date ....dezamagitoare! România avea, la finalul anului trecut, 30.125 km de drumuri pietruite şi de pământ. Asta inseamna 35% din întreaga reţea de drumuri publice la nivel naţional. Vina e impartita intre autoritatile centrale si locale, spun specialistii care amintesc ca in 2017 am inaugurat doar 15 km de autostrada.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 aprilie 2018