Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 26 februarie 2018

comisia-de-la-venetia.jpg

Modificarea Legilor Justiţiei ajunge la Comisia de la Veneţia
Modificarea Legilor Justiţiei ajunge la Comisia de la Veneţia

Modificarea Legilor Justiţiei ajunge la Comisia de la Veneţia. Comisia APCE- Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei- a dat undă verde solicitării PNL. Președintele comisiei speciale, social-democratul Florin Iordache, reactionează și consideră demersul liberalilor unul politicianist.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cehia îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, urmând exemplul Statelor Unite. Guvernul de la Praga, care trebuie să îşi dea acordul în acest sens, nu făcut însă nici o precizare. Anuntul a fost facut de presedintele ceh Milos Zeman care a explicat că de luna viitoare va fi deschis un consulat onorific la Ierusalim. Si la Bucuresti, subiectul a creat tensiune dupa un anunt in aceeasi directie facut saptamana trecuta de Liviu Dragnea.

Fenomenul de imbatranire demografica se accentueaza in Romania, atrage atentia Institutul National de statistica. Datele sunt cu atat mai ingrijoratoare cu cat Romania este deja una din tarile cu cea mai mare rata a declinului demografic. Iar consecintele in plan social si economic se vad deja.....discutam pe larg......

Iar liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, va trece pe jos linia de demarcaţie militară care separă cele două Corei, pentru a participa la summitul istoric de maine. Kim Jong-Un va deveni primul lider din nord care păşeşte pe pământ sud-coreean de la finalul Războiului din Coreea (1950-1953), care s-a încheiat cu un armistiţiu, şi nu cu un tratat de pace.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 aprilie 2018