Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 02 mai 2018

Comisia Europeana

Sursa imaginii: 
Facebook/European Commission

Comisia Europeană condiționează fondurile europene de respectarea statului de drept. Măsura apare în propunerea de buget pentru perioada 2021-2027, primul astfel de document post Brexit.  În altă ordinde de idei, vorbim de un buget concentrat pe apărare, securitate și solidaritate reală, în detrimentul regiunilor din est și al agriculturii.

sumarul emisiunii 40 de minute

Președintele Klaus Iohannis trimite legile justiției la Curtea Constituțională și cere un aviz și Comisiei  de la Veneția. Coaliția PSD-ALDE critică intenția șefului statului, în timp ce magistrații salută demersul. Analizăm subiectul și cu expertul anticorupție Laura Ștefan.

În Franţa, au loc dezbateri aprinse după violențele grave comise de militanți de extrema stângă la manifestaţiile de 1 Mai.  Este vorba de modul în care a intervenit poliţia pentru a limita incendiile şi distrugerile urbane.

Sindicatele din Sănătate nu cedează și anunță că își mențin decizia de a declanșa greva generală pe 11 mai. Precizările vin după o nouă rundă de negocieri cu ministrul Sănătății privind sporurile.

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute