Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 03 mai 2018

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Deficitul public al României este cel mai mare din Uniunea Europeană. Suntem singura țară din blocul comunitar care nu se situează sub pragul de 3% din PIB în 2018 , spune Bruxelles-ul în previziunile sale economice de primăvară. Anunțul Comisiei reprezintă un semnal de alarmă pentru Guvernul de la București că merge în direcția greșită, spune la RFI Andreea Paul, președinta INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate.

sumarul emisiunii 40 de minute

Opoziția acuză puterea că vrea să modifice legea de funcționare a Consiliului Concurenței astfel încât să controleze și această instituție.    Între altele, președintele Consiliului Concurenței va trebui să aibă cel puțin 15 ani vechime într-o funcție de conducere. România face un pas înapoi, comentează la RFI actualul șef al instituției.

O veritabilă "revoluţie de catifea" este pe cale să se producă în Armenia, unde mobilizarea populară obligă partidul la putere să negocieze cu şeful opoziţiei.  Ieri, la îndemnul acestuia din urmă, armenii au reuşit să "paralizeze" total administraţia şi viaţa publică.

3 mai este ziu mondială pentru libertatea presei. Anul acesta, aniversarea survine la doar 48 de ore după masacrul comis luni în Afganistan în urma căruia 10 jurnaliști au fost ucişi.

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute