Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 7 mai 2018

bani.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

BNR a majorat dobânda-cheie la 2,5%. Indicatorul crește acum după ce în aprilie a fost menținut la 2,25% deși cei mai mulți analiști anticipau un avans. Banca Centrală apelează la creșterea dobânzii de politică monetară atunci când vrea să ţină inflaţia sub control. Despre efectele asupra creditării discutăm în această seară.

sumarul emisiunii 40 de minute

Mii de angajați din sănătate au protestat astazi timp de doua ore în spitalele din întreaga ţară. Medicii nu participa la grevă pentru că reprezintă singura categorie din sistem avantajată de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor. Cei care au întrerupt lucrul sunt asistente medicale, infirmiere, biologi, chimiști sau brancardieri.

Emmanuel Macron a fost ales preşedinte al Franţei în urmă cu exact un an, pe 7 mai 2017. Ce bilanţ se poate face după un an de guvernare, care au fost principalele măsuri luate de tânărul şef de stat? Analiştii sunt unanimi în a-i recunoaşte lui Macron un activism intens pe plan extern.

Iar Vladimir Putin a depus jurământul pentru un nou mandat, de șase ani, în fruntea Rusiei.  Al patrulea mandat debuteaza cu un sprijin popular puternic, dar cu o economie slăbită de o confruntare costisitoare cu Vestul.   

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 mai 2018