Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 08 mai 2018

Criză fără precedent la Unitatea de Primiri Urgențe – Smurd Oradea. 40 de medici și-au dat demisiile și vor deveni efective lunea viitoare. Măsura vine după o decizie a Consiliului Local care a dus la scăderea sporurilor chiar și cu 60%. Consiliul Local a încercat să  rezolve problema creată de noul regulament al sporurilor aprobat de Guvern, doar că decizia a creat alte probleme, afirmă la RFI fostul medic-șef al UPU SMURD Oradea.

sumarul emisiunii 40 de minute

Preşedintele american Donald Trump îşi va anunţa azi decizia privind acordul nuclear cu Iranul.  Preţul la petrol a crescut în ultimile ore, ceea ce reprezintă un indicator al impactului mondial pe care l-ar putea avea o totală schimbare a politicii americane faţă de Iran.

Persoanele anchetate pentru evaziune scapă de dosarul penal dacă plătesc prejudiciul integral, plus încă jumătate din suma datorată – prevede un amendament depus de aleși PSD.

Se dă startul celei de-a 71-a ediţii a Festivalului internaţional de film de la Cannes. O competiţie care se va încheia sâmbătă 19 mai prin decernarea premiilor. 21 de filme sunt în competiţia « mare » anul acesta dar niciunul românesc.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute