Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 9 mai 2018

Franta: Acordul cu Iranul "nu a murit" în pofida faptului că Statele Unite s-au retras!

Acordul cu Iranul "nu a murit" în pofida faptului că Statele Unite s-au retras ! Este afirmația făcută de șeful diplomației franceze care a anunțat că preşedintele Emmanuel Macron va discuta cu omologul său iranian, Hassan Rohani. De partea sa, liderul de la Teheran susţine că Iranul va rămâne în acordul nuclear dacă interesele ţării vor fi protejate şi numeşte decizia lui Donald Trump „un atac psihologic”.

sumarul emisiunii 40 de minute

Proaspatul sef al diplomatiei americane Mike Pompeo se întoarece în Statele Unite cu cei trei ”prizonieri” americani, eliberaţi de Coreea de Nord. Eliberarea celor trei este considerată un gest de bunăvoinţă înaintea unui summit istoric între Donald Trump şi Kim Jong Un.

Poliţiştii din Vrancea sunt în alertă după semnalarea a două furturi din autoturisme, având acelaşi mod de operare cu cel reclamat recent la Sineşti, în judeţul Ialomiţa. Seful Politiei din Ialomita este cercetat, nici urma de hoti deocamdata. Discutam in aceasta seara despre ce poate politia sa faca in aceste cazuri si de ce nu reusesc autoritatile sa-i prinda rapid pe infractori.

Reforma în domeniul sănătății ar putea aduce reguli noi si in ceea ce priveste comercializarea produselor homeopate. O inițiată a USR prevede ca pe ambalajul și în prospectul acestor remedii să scrie, cu majuscule, faptul ca aceste remedii  nu au efecte asupra sănătății. Subiectul este extrem de controversat in comunitatea stiintifica si medicala.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 9 mai 2018