Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 10 mai 2018

ccr.jpg

CCR amana pana pe 30 mai decizia privind revocarea sefei DNA
CCR amana pana pe 30 mai decizia privind revocarea sefei DNA

Curtea Constituţională va anunţa în data de 30 mai care este decizia privind sesizarea conflictului instituţional dintre Guvern şi Preşedinţie, după ce Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi din functia de procuror şef al DNA.

sumarul emisiunii 40 de minute

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii se afla in centrul unei polemici dupa ce l-a amendat pe Klaus Iohannis pentru că a folosit “discriminator” cuvântul “penali”, referindu-se, într-un discurs de la începutul anului, la cei care atacă DNA.

Discutam si despre noul moment tensionat intre Israel si Iran. Armata israeliană a lovit toate infrastructurile iraniene din Siria, ca represalii la tirurile de rachete trase asupra pozițiilor sale din zona inaltimilor Golan, un teritoriu intens disputat aflat la granita dintre cele doua tari si controlat de statul evreu.

Iar preşedintele francez Emmanuel Macron a fost distins la Aachen, în prezenţa cancelarului german Angela Merkel cu Premiul Carol cel Mare, cu care sunt recompensate din 1950 personalităţile cele mai angajate în construcţia europeană. Premiul reprezintă o recunoaştere a eforturilor şeful statului francez, care a plasat Europa în centrul campaniei sale prezidenţiale din 2017 şi a susţinut trei discursuri pe tema relansării Uniunii Europene.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 10 mai 2018