Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 16 mai 2018

palestina.jpg

Palestina isi recheama la Ramallah, pentru consultari, ambasadorul la Bucuresti
Palestina isi recheama la Ramallah, pentru consultari, ambasadorul la Bucuresti

Mesaj diplomatic dur la adresa României din partea Autorității Palestiniene care și-a rechemat ambasadorul de la București. Decizia vine în semn de răspuns la poziția țării noastre pe tema mutării ambasadei SUA la Ierusalim. România, alături de Ungaria și Cehia, a blocat o declaraţie comună a UE împotriva mutării ambasadelor la Ierusalim.

sumarul emisiunii 40 de minute

Forumul Judecătorilor îşi anunţă retragerea de la lucrările Comisiei pentru legile justiţiei şi cere CSM să constate că unele amendamente la Codurile penale aduc atingere independenţei justiţiei, cu consecinţa subminării autorităţii acesteia...

Camera Deputaților a adoptat proiectul care permite aleșilor locali să desfășoare activități în sectorul privat în domenii care nu au legătura cu atribuțiile din instituții. Totodată, incompatibilitățile și conflictul de interese se vor prescrie în 3 ani, pentru cei în funcții sau care au demnități publice. Proiectul deputatului Cătălin Rădulescu a primit 196 de voturi ”pentru” și 56 ”împotrivă”.

Si..in contextul programatei intalniri intre Donald Trump si Kim Jong Un, de luna viitoare, liderul de la Phenian pune condiții. Nu vrea ca summitul sa fie organizat dacă Statele Unite insistă asupra unei „denuclearizări” unilaterale.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 mai 2018