Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 17 mai 2018

Averea lui Ion Iliescu nu va fi pusă sub sechestru în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie!  Așa a decis Înalta Curte de Casație și Justiție. Alături de Ion Iliescu şi Miron Cosma, alte 12 persoane - printre care fostul premier Petre Roman şi fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, Virgil Măgureanu - sunt puse sub acuzare în acest dosar.

sumarul emisiunii 40 de minute

Conducerea DIICOT analizează circumstanțele în care un suspect de proxenetism, cămătărie și alte infracțiuni a reușit să fugă înainte ca echipele de intervenție să intre în locuinţa sa din Târgoviște. Florin Pârjol, cunoscut în lumea interlopă drept Ghenosu  ar fi urmat să fie reținut în cadrul operatiunii ZIUA Z, cea  mai mari operațiune împotriva crimei organizate coordonată de DIICOT. Explicatiile sefului Directiei, Daniel Hodordniceanu, intr-un interviu in aceasta seara.....

Comisia Europeană a trimis România, alături de alte cinci țări, în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în dosarul privind respectarea calității aerului. Astfel, Bruxelles sancționează eșecurile repetate ale Franței, Germaniei, Regatului Unit, Italiei, Ungariei și României pentru "depășirea valorilor limită stabilite in ce priveste calitatea aerului și nerespectarea obligației de a lua măsuri adecvate pentru a reduce cât mai mult posibil perioadele de depășire".

Acordul în dosarul nuclear iranian ”nu este perfect”, dar UE convine să-l menţină, in pofida retragerii Statelor Unite. Este declaratia facuta de Angela Merkel la Sofia unde s-au reunit cei 28 pentru a discuta despre acest dosar.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 mai 2018