Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 21 mai 2018

bani.jpg

Liviu Dragnea admite ca platile la Pilonul II ar putea fi suspendate temporar
Liviu Dragnea admite ca platile la Pilonul II ar putea fi suspendate temporar

Nu există nicio decizie în Guvern, partid sau Coaliţie privind desfiinţarea sau naționalizarea Pilonului II de pensii. O spune președintele PSD, Liviu Dragnea care admite însă posibilitatea unei suspendări temporare a plăților. Precizări care vin  după ce în spațiul public a apărut un proiect care vizează exact suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, în perioada 1 iulie – 31 decembrie. Documentul a fost introdus din greşeală în programul legislativ al Guvernului, a completat și preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, și Andrei Năstase, candidatul Platformei Demnitate şi Adevăr, se vor infrunta in turul doi al alegerilor  locale anticipate pentru Primăria Chișinăului. Locuitorii capitalei Republicii Moldova sunt chemati din nou la urne pe 3 iunie.

Iar Nicolas Maduro a fost reales preşedinte al Venezuelei cu aproximativ 70% din voturi. Procesul electoral a fost contestat atât în ţară, cât şi pe plan extern. Inca de vineri, Statele Unite  au anunţat noi sancţiuni împotriva unor oficiali ai regimului de la Caracas.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 21 mai 2018