Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 23 mai 2018

ce.jpg

Comisia Europeană lanseaza un avertisment Romaniei si Ungariei cu privire la o abatere bugetara semnificativa in 2017
Comisia Europeană lanseaza un avertisment Romaniei si Ungariei cu privire la o abatere bugetara semnificativa in 2017

Comisia Europeană lansează un avertisment României și Ungariei cu privire la o abatere bugetară semnificativă în 2017. În cazul Bucureștiului, care face deja obiectul unei proceduri de abatere semnificativă, Comisia recomandă Consiliului să adopte o decizie cu privire la măsurile ineficiente şi o recomandare pentru corecții care să fie operate în 2018 şi 2019.

sumarul emisiunii 40 de minute

9 persoane, toti cetateni romani, au murit intr-un accident pe o şosea din Ungaria în timp ce se întorceau acasă din străinătate. Tragedia a fost filmată şi transmisă în direct pe o reţea socială chiar de cel care conducea microbuzul, înmatriculat în România. Ministerul de Interne publica un mesaj, în care îi încurajează pe oameni să sune la 112 atunci când observă șoferi care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc.

Donald Trump sugereaza că summitul său istoric cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, prevăzut pe 12 iunie la Singapore ar putea fi amânat. Intre timp, Phenianul face gesturi de bunavointa care sa arate cat de serioasa este intenţia sa de ”denuclearizare” a ţării- jurnalişti străini au sosit în Coreea de Nord, unde urmează să asiste la distrugerea instalaţiei de teste nucleare.

Iar lumea literara il omagiaza pe Philip Roth, unul din cei mai importanti si prolifici scriitori americani care a incetat ieri din viata la 85 de ani.  Provocator si nonconformist , stilul sau a fost, s-ar parea, mai apreciat in Europa decat la el acasa.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 mai 2018