Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 24 mai 2018

autostrada.jpg

Image source: Facebook | Cristina Popa
Image source: Facebook | Cristina Popa

15 kilometri de autostradă în 18 luni e foarte puțin! Constatarea președintelui Klaus Iohannis, la o dezbatere privind industria auto, la Pitești. Șeful statului a mai spus că sectorul generează peste un sfert din exporturile României, fiind vorba de ”un model de creștere economica sănătoasă”. Industria auto include 200.000 de locuri de muncă.

sumarul emisiunii 40 de minute

Preşedintele francez Emmanuel Macron este astazi si maine intr-o vizită în Rusia, participa la Forumul Economic de la Sank-Petersburg. Discuţiile pe care le va avea cu gazda sa, preşedintele rus Vladimir Putin, se anunţă puţin marcate de festivism, date fiind numeroasele divergenţe: conflictul din Ucraina, razboiul din Siria sau acuzatiile ca Moscova s-ar afla in spatele tentativei de asasinare a fostului spion Serghei Skripal.

Fara surprize, preşedintele italian Sergio Mattarella l-a însărcinat pe Giuseppe Conte, un jurist necunoscut publicului, propus de reprezentanţi politici antisistem şi extrema dreaptă, să formeze viitorul Guvern, după mai bine de doua luni de negocieri în urma alegerilor legislative.

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 mai 2018