Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 30 mai 2018

ccr.jpg

Curtea Constitutionala admite sesizarea Guvernului referitoare la revocarea sefei DNA
Curtea Constitutionala admite sesizarea Guvernului referitoare la revocarea sefei DNA

Curtea Constituțională admite sesizarea Guvernului. Judecătorii au stabilit că a existat un conflict între puteri în cazul respingerii revocării șefei DNA. În funcție de motivarea Curții, președintele Klaus Iohannis ar putea fi obligat să o revoce pe Laura Codruta Kovesi.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Pilonul II de pensii va deveni optional, a anuntat ministrul Muncii. Este inceputul sfarsitului pentru pensiile obligatorii administrate privat, apreciaza seful statului in opinia caruia e nevoie de clarificari si o argumentatie clara. Explicatii pe care Lia Olguta Vasilescu le-a promis in vara.

Percheziţii într-un dosar privind afaceri ilegale cu lemn, cu prejudiciu de peste 25 de milioane de euro. Este vizată compania austriaca Holzindustrie Schweighofer. Procurorii spun că începând din 2011 şi până acum, membrii unui grup infracţional organizat au deturnat licitatii publice organizate la nivelul unor direcţii silvice, pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemnoasă. Iar lemnul era taiat ilegal si nu era trecut in documentele contabile.

Iar autoritatile franceze continua evacuarile taberelor de migranti. Astazi a fost evacuata cea mai mare tabără improvizată din perimetrul capitalei. În jur de o mie de persoane au fost mutate si vor fi gazduite provizoriu, în special săli de sport din regiunea pariziană. Este greu de crezut insa că aceste operaţiuni îi vor descuraja pe alţi migranţi sa ia drumul capitalei franceze.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 mai 2018