Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 5 iunie 2018

1-elena-udrea.jpg

Sursa imaginii: 
RFI România / arhivă

Sentință definitivă în dosarul Gala Bute. Elena Udrea primeste șase ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat la cinci ani după gratii. Curtea Supremă menține pedepsele date de prima instanță.

sumarul emisiunii 40 de minute

Hotarare istorica a Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Instanta a decis că în cazul cuplului homosexual Adrian Coman – Clay Hamilton, desi nu sunt obligate să autorizeze căsătoriile între persoane de acelaşi sex, statele nu trebuie să obstrucţioneze dreptul de rezidenţă al cetăţenilor Uniunii care au parteneri din ţări non–membre.

După luni de amânări, Angela Merkel a răspuns în detaliu propunerilor lui Emmanuel Macron care vizeaza reformarea UE, în dorinţa de a evita tensiuni între Berlin şi Paris în contextul în care se profilează un război comercial cu Statele Unite iar Italia îşi îngrijorează partenerii din blocul comunitar. De la Elysee este remarcat angajamentul european al cancelarului. Discutam pe larg....

Si, după ce ieri a avut convorbiri la Berlin cu cancelarul german, Angela Merkel, primul ministru israelian Benjamin Netanyahu se află astăzi la Paris unde a abordat acelaşi subiect major, Iranul, cu preşedintele Emmanuel Macron. Mîine seful guvernului israelian este aşteptat la Londra, unde îşi continuă, “ofensiva împotriva Teheranului”.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 iunie 2018