Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 6 iunie 2018

psd.png

 PSD isi reface efectivele parlamentare cu membri PMP
PSD isi reface efectivele parlamentare cu membri PMP

Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, care va avea un capital social de 9 miliarde de lei. Cateva zeci de companii sunt propuse sa faca parte din noua structura. ”Este cel mai mare tun care se pregătește patrimoniului de stat din ultimii ani!” reactioneaza opozitia. PNL a anunţat că va contesta proiectul la Curtea Constitutionala.

sumarul emisiunii 40 de minute

PSD isi promoveaza mitingul de sambata si pe retelele de socializare. Oamenii sunt indemnati să iasă în stradă, la mitingul ”împotriva abuzurilor” - țintele declarate oficial fiind DNA și președintele Iohannis. Cu o zi inainte, vineri, pe 8 iunie, este asteptat verdictul judecătorilor în dosarul în care Liviu Dragnea a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul angajarilor fictive.

România se claseaza din nou, si în 2017, prima în clasamentul numarului de anchete efectuate de Oficiul European Antifrauda. 11 anchete deschise în România din care 8 s-au soldat cu recomandari, se spune în raportul anual dat publicitatii astazi la Bruxelles. Discutam in 40 de minute despre  impactul general al activitatii OLAF

Există două Românii: una este dinamica, urbana si bine integrată în Uniunea Europeana, cealaltă este săracă şi izolată. Mai mult de un sfert din populaţie trăieşte cu mai puţin de 5 dolari pe zi iar corupţia a rămas o problemă majoră. Sunt date cuprinse intr-o prezentare a Bancii Mondiale.  

Europa este incapabila sa gaseasca un raspuns comun în fata imigratiei, ceea ce s-a vazut si la  reuniune,a de ieri a ministrilor de interne ai Uniunii Europene. In Franta, executivul anunta noi masuri vizînd integrarea strainilor, dar problema presiunii migratorii nu are solutie imediata.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 6 iunie 2018