Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 8 iunie 2018

Decizia foarte explicită a Curtii Constitutionale mai pune o temelie la fundamentele statului de drept. Este prima reactie a ministrului Justitiei dupa ce judecatorii au emis motivarea hotararii prin care au stabilit ca presedintele Klaus Iohannis este obligat sa o revoce din functie pe sefa DNA.

sumarul emisiunii 40 de minute

Intre timp, o delegaţie a Comisiei de la Veneţia vine luni la Bucureşti într-o vizită de două zile având ca temă modificările controversate la legile Justiţiei. Amendamentele au fost adoptate  ieri de comisia Iordache si merg in dezbaterea Senatului.

O apărare europeană 'mai puternică' este 'fundamentală' pentru NATO. Organizatia se asteapta la o crestere a bugetului dedicat apararii în Europa si în Canada si la o mai mare capacitate de reactie pe teren. Raman tensiunile intre Statele Unite si aliatii sai europeni in privinta banilor destinati securitatii comune. 

Deschiderea de noi grădiniţe, coridoare dedicate pentru transportul public, programe de susţinere a utilizatorilor de transport alternativ şi ecologic, renovarea instituţiilor medicale aflate in subordinea municipalitatii dar adaptarea infrastructurii urbane le nevoile persoanelor cu mobilitate redusă, sunt  prioritati asumate de noul primar al Chisinaului. Un interviu in aceasta seara

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 iunie 2018