Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 11 iunie 2018

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Donald Trump şi-a afişat optimismul şi o anumită nerăbdare, cu o zi înaintea summitului său foarte aşteptat cu Kim Jong Un. Discuţiile SUA cu Nordul ”avansează rapid”.  Washingtonul este pregătit să ofere ”garanţii de securitate unice, diferite” de cele propuse până acum în schimbul ”denuclearizării”, anunţă secretarul de stat american Mike Pompeo.

sumarul emisiunii 40 de minute

CSM cere Inspecţiei Judiciare să facă verificări privind declaraţiile lui Liviu Dragnea referitoare la procurori.  Comentand plangerea penala pentru inalta tradare depusa de liberali pe numele premierului Dancila, Dragnea a afirmat că speră ca niciun procuror "să nu rişte atât de mult" incat să dea curs acestui demers, in caz contrar magistratii ar putea plati greu.

Spania accepta sa primeasca o nava cu peste 600 de migranti, salvati pe Marea Mediterana. Malta si Italia isi pasau responsabilitatea in privinta gestionarii acestei situatii. Ministrul italian de interne Mateo Salvini ameninţa cu închiderea porturilor daca autoritatile malteze refuza sa-i primeasca pe refugiati. Responsabilii insulari sustin ca nu au nici o obligatie sa-i preia pe acesti migranti. 

Guvernul a condamnat Rosia Montana la saracie prin decizia de a opri procedura de includere a localitatii in patrimoniul UNESCO. Este opinia senatorului USR, Mihai Gotiu care spune ca hotararea executivului nu l-a surprins.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 iunie 2018