Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 12 iunie 2018

judecator.jpg

PSD: "Deciziile CCR se executa, nu se discuta"
PSD: "Deciziile CCR se executa, nu se discuta"

După decizia Curții Constituționale, privind revocarea șefei DNA, s-au ridicat mai multe întrebări care ar trebui să-și găsească răspuns după o amplă dezbatere. „Referendumul poate fi finalul”. Este reacția președintelui Klaus Iohannis, care apreciază că procurorii trebuie să fie independenți și că nu putem avea un super-ministru care să dicteze șefului statului. Deciziile Curții Constituționale se execută, nu se discută. Declaraţiile iresponsabile ale preşedintelui subminează autoritatea Curţii, dă replica PSD.

sumarul emisiunii 40 de minute

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se angajează la o ”denuclearizare completă a peninsulei coreene”, la finalul summitului cu Donald Trump, de la Singapore. Liderul de la Casa Alba uimeste si el, se angajeaza sa ofere garantii de securitate Phenianului si anunta că va pune capăt exerciţiilor militare comune anuale cu Coreea de Sud...

 Rata anuală a inflaţiei a urcat în luna mai la cel mai mare nivel din ultimii 5 ani..tendinta e sustinuta de cresterea preturilor la energie, majorarea tarifelor la servicii si scumpirea unor alimente, in special a legumelor. Au existat si scaderi de preturi, la oua, citrice si zahar!

Avantul luat de creditele neperformante si practicile de creditare ale Institutiilor Financiare Nebancare sunt principalele vulnerabilitati ale sectorului financiar romanesc, sustin expertii FMI care recomanda masuri rapide pentru a contracara aceste riscuri. Este contextul in care Banca Nationala ia in calcul limitarea gradului de indatorare pentru creditele ipotecare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute