Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 13 iunie 2018

dragnea.jpg

Liviu Dragnea l-a concediat pe coordonatorul online al PSD
Liviu Dragnea l-a concediat pe coordonatorul online al PSD

Conducerea PSD reactionează după ce mai multe filiale au postat pe paginile lor de Facebook colaje prin care acreditează ideea că huiduielile de luni seară de pe Arena Naţională au vizat-o pe Simona Halep și ar fi fost organizate de  miscarea #Rezist. Liviu Dragnea l-a concediat pe coordonatorul online al partidului. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Modificarile aduse Codului de Procedura Penala au fost votate de Senat. Amendamentele intra acum in dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Este introdus un termen de până la 6 luni de la săvârşirea unei infracţiuni pentru depunerea unui denunţ iar un dosar este clasat daca nu e trimis in judecata in cel mult un an.  

Preşedintele american Donald Trump, care a revenit astazi la Washington, la o zi după summitul său istoric cu liderul nord-coreean, s-a felicitat pentru că a contribuit la disparitia amenintarii nucleare nord-coreene. Observatorii atrag insa atentia ca in pofida intalnirii istorice, formularea declaraţiei comune este foarte vagă şi reia angajamente precedente ale regimului de la Phenian - care nu au fost puse vreodată în practică.

Soarta navei Aquarius care transporta peste 600 de migranti africani spre Spania, dupa ce a fost refuzata de Italia si Malta, a ajuns subiect de disputa italo-francez... Ministerul italian de Externe l-a convocat pe pe ambasadorul Franţei la Roma în urma unor declaraţii ”surprinzătoare” din partea preşedinţiei franceze cu privire la situatia ambarcatiunii.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
emisiunea 40 de minute din data de 13 iunie 2018