Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 14 iunie 2018

Situație fără precedent în justiție! Preşedintele Înaltei Curţi Cristina Tarcea anunță că va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Ţării  şi Inspecţia Judiciară după ce a fost acuzată de o asociaţie că ar fi "frecventat în repetate rânduri" vilele de protocol ale SRI. Magistratul consideră că se produce "o manipulare generală", cu scopul de a periclita actul de justiţie.

sumarul emisiunii 40 de minute

 Victoria Simonei Halep este ironizată de revista satirica franceza Charlie Hebdo!  O româncă a câştigat la Roland Garros - "Fier vechi, fier vechi"!  În ianuarie 2015, redacţia saptamanalului din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane.

Un social-democrat este propunerea presedintelui Klaus Iohannis la conducerea  Serviciului de Informaţii Externe...este vorba de deputatul Gabriel Vlase. Intre timp, social-democratii readuc in discutie posibila suspendare a sefului statului. Ceea ce ii determina pe parlamentarii USR sa sustina că propunerea făcută de președinte este o "cedare tactică" a acestuia în fața amenințărilor venite din partea puterii.

A început în Rusia a 21-a ediţie a Campionatului Mondial de fotbal. Inainte de fluierul de inceput al partidei Rusia-Arabia Saudită, startul manifestarii a fost dat de preşedintele Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin mizează mult pe prestigiul Cupei Mondiale ca să arate lumii o altă imagine a Rusiei.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 iunie 2018