Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 14 iunie 2018

Situație fără precedent în justiție! Preşedintele Înaltei Curţi Cristina Tarcea anunță că va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Ţării  şi Inspecţia Judiciară după ce a fost acuzată de o asociaţie că ar fi "frecventat în repetate rânduri" vilele de protocol ale SRI. Magistratul consideră că se produce "o manipulare generală", cu scopul de a periclita actul de justiţie.

sumarul emisiunii 40 de minute

 Victoria Simonei Halep este ironizată de revista satirica franceza Charlie Hebdo!  O româncă a câştigat la Roland Garros - "Fier vechi, fier vechi"!  În ianuarie 2015, redacţia saptamanalului din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane.

Un social-democrat este propunerea presedintelui Klaus Iohannis la conducerea  Serviciului de Informaţii Externe...este vorba de deputatul Gabriel Vlase. Intre timp, social-democratii readuc in discutie posibila suspendare a sefului statului. Ceea ce ii determina pe parlamentarii USR sa sustina că propunerea făcută de președinte este o "cedare tactică" a acestuia în fața amenințărilor venite din partea puterii.

A început în Rusia a 21-a ediţie a Campionatului Mondial de fotbal. Inainte de fluierul de inceput al partidei Rusia-Arabia Saudită, startul manifestarii a fost dat de preşedintele Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin mizează mult pe prestigiul Cupei Mondiale ca să arate lumii o altă imagine a Rusiei.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 iunie 2018