Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 18 iunie 2018

firea.jpg

Gabriela Firea ii cere scuze Simonei Halep dupa momentul de pe Arena Nationala
Gabriela Firea ii cere scuze Simonei Halep dupa momentul de pe Arena Nationala
Image source: 
gabriela-firea.ro

Gabriela Firea recunoaște că a greșit cand a ales să-i înmâneze Simonei Halep cheia orașului și diploma de execelnță în timpul manifestației de pe Arena Națională. Edilul a cerut scuze jucătoarei și fanilor săi.  Imediat, un interviu în exclusivitate acordat RFI.

sumarul emisiunii 40 de minute

Miercuri liberalii depun motiune de cenzura la adresa guvernului Dancila. Matematic demersul nu are sanse de izbanda. Iar PNL se mai confrunta si cu problema plecarilor recente din partid.

Povestea navei Aquarius cu peste 600 de migranti la bord,  care a navigat zile întregi fara   în apele sudice europene fara sa fie primita in nici un port,  s-a încheiat cu bine odata cu primirea sa ieri la Valencia. In lipsa unei politici comune de azil si imigratie, UE este mai departe vulnerabila în fata fenomenului migratiei. Se anunta acum noi masuri de a descuraja migratia, dar acorurile de readmisie si cooperarea cu tarile de provenienta lasa mai departe de dorit. 

Subiectul este unul de actualitate si in Germania unde aliații de dreapta ai cancelarului Merkel au dat un ultimatum de două săptămâni pentru negocierea unei soluții europene la provocările legate de criza migratorie, în lipsa căruia ministrul de Interne va decreta închiderea granițelor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 iunie 2018