Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 19 iunie 2018

Opoziția va contesta la Curtea Constituțională modificările la Codul de Procedură Penală adoptate aseară de Parlament. Și președintele Klaus Iohannis sugerează ca s-ar putea adresa judecătorilor constituționali. Înalta Curte a sesizat deja CCR.

sumarul emisiunii 40 de minute

Este contextul in care Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, isi incheie vizita de doua zile in Romania. O deplasare care, spune oficialul, i-a oferit ocazia de a discuta toată gama de subiecte asupra cărora cele două ţări lucrează.

Cancelarul german Angela Merkel, într-o poziție politică delicată, și președintele francez Emmanuel Macron se întâlnesc astazi la Berlin, în plină criză migratorie, în încercarea de a ajunge la o poziție comună pentru reforma unei Europe amenințate de "descompunere”....

Iar in Italia, noul guvern intentioneaza sa faca un recensământ al romilor, pentru a-i putea expulza pe cei care locuiesc ilegal în ţară. Zeci de mii de romi locuiesc pe teritoriul Italiei, mulţi dintre ei în tabere improvizate la marginea oraşelor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 iunie 2018