Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 20 iunie 2018

parlament.jpg

Vot final in Parlament! Pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, inclusiv cele ale militarilor și ale magistraților
Vot final in Parlament! Pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, inclusiv cele ale militarilor și ale magistraților
Image source: 
Facebook

Scandal în Parlament, în ziua în care premierul Dăncilă s-a adresat plenului iar opoziția a depus o moțiune de cenzură. Câteva zeci de protestatari au scandat sloganuri împotriva puterii pe holurile clădirii. Un episod tensionat s-a petrecut și în fața Palatului Parlamentului. Deputatul PSD de Galați Nicolae Bacalbaşa a fost escortat de jandarmi până la metrou după ce a fost înconjurat de protestatari în Parcul Izvor.

sumarul emisiunii 40 de minute

In plina criza prin care trece cabinetul Merkel, cancelarul austriac Sebastian Kurz agita spectrul unei ”catastrofe” migratorii ”asemănătoare celei din 2015”, dacă UE nu reuşeşte să elaboreze un răspuns comun în acest dosar. Diferendul cu privire la politica migraţiei între ministrul german de Interne, bavarezul Horst Seehofer şi cancelarul Merkel, i-a determinat pe europeni să transforme dosarul migraţiei într-o prioritate a summitului din 28 -29 iunie.

De altfel, astazi, este Ziua Mondială a refugiaţilor, prilej pentru numeroase manifestări şi mesaje destinate să sensibilizeze opinia publică în legătură cu un fenomen care ia amploare. Experţii spun deplasările de populaţii sunt fără precedent, iar anul trecut s-a înregistrat chiar un record absolut: peste şaizeci şi opt de milioane cinci sute de mii de persoane au fost delocalizate.

SUA se retrag din Consiliul ONU al Drepturilor omului. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat american Mike Pompeo. Administraţia Trump reproşează acestei instanţe create în 2006 pentru a promova drepturile omului în lume, o sustinuta poziţie anti-israeliană.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 iunie 2018