Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 21 iunie 2018

Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti, urmare a protestului de miercuri de pe holurile Camerei Deputatilor

Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti, urmare a protestului de ieri de pe holurile Camerei Deputaților. Cameramanii  nu se vor mai putea apropia de parlamentari. Discutăm în context și despre protestele de aseară, din Piața Victoriei și acuzațiile manifestanților care susțin că jandarmii au intervenit complet disproporționat și au reținut abuziv protestatari.

sumarul emisiunii 40 de minute

Leul atinge cei mai mic nivel in raport cu euro, din istorie. Totusi, moneda naţională a înregistrat o depreciere foarte mică,  în timp ce valutele din zonă au o volatilitate mult mai mare, puncteaza purtătorul de cuvânt al BNR. Despre cauze si efecte, imediat, profesorul in economie Cristian Paun.

Cetățenii ungari care îi ajută pe migranți riscă un an de închisoare. Parlamentul de la Budapesta a votat o lege controversata. Actul normativ a fost supranumit de guvernul lui Viktor Orban - „Stop Soros”, pentru că miliardarul filantrop, de origine maghiară, a fost acuzat că ar sprijini migranţii musulmani.

Migratia este subiectul caruia ii este dedicat mini-summitul european care va avea loc duminica seara la Bruxelles, ca urmare a crizei provocata de situatia navei Aquarius. Lucrurile sunt blocate pentru ca din banii promisi de UE tarilor de origine a migratiei, peste un miliard de euro, nu au fost platiti, alte trei miliarde de euro promise Turciei pentru a-i tine pe teritoriul sau pe refugiatii sirieni nu au fost deblocate de statele membre.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 iunie 2018