Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 25 iunie 2018

Schimbarea Codului Penal va fi facută exclusiv pe cale parlamentară, anunță liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. O schimbare totală de intenție manifestată de putere care acum câteva zile acuză ritmul lent în care se petrec lucrurile în Parlament. Președintele Senatului exclude și asumarea răspunderii. Și UDMR anunță că nu susține modificarea Codurilor penale prin ordonanță de urgență.

sumarul emisiunii 40 de minute

In Turcia, Recep Tayyip Erdogan, castiga inca un mandat de 5 ani in functia de presedinte, inca din primul tur. Un mandat cu puteri consolidate, insa Erdogan va avea de luptat împotriva unei opoziţii revigorate.

In Republica Moldova, Curtea Supremă de Justiţie judeca contestatia depusa proeuropeanul Andrei Năstase, la deciziile Judecătoriei Chişinău şi Curţii de Apel, care au invalidat scrutinul local din 3 iunie, castigat de candidatul partidului Platforma Demnitate si Adevar. Sute de oameni au iesit din nou in strada la Chisinau.  

Iar mini-summitul pe tema migraţiei desfasurat ieri la Bruxelles nu a condus la conturarea unei soluţii europene cu privire la modul în care ar trebui rezolvată problema refugiaţilor care ajung în Europa. Franta vrea sancţiuni financiare pentru ţările care refuză să primească migranţi. Italia insista ca toate ţările membre să accepte partea lor de migranţi economici sau daca refuza, să primească mai puţine fonduri europene.

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 25 iunie 2018