Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 26 iunie 2018

plen.jpg

Kelemen Hunor: Moţiunea de cenzură depusă de opozitie nu are voturile necesare să treacă în afara variantei ruperii coaliţiei PSD – ALDE
Kelemen Hunor: Moţiunea de cenzură depusă de opozitie nu are voturile necesare să treacă în afara variantei ruperii coaliţiei PSD – ALDE

Moţiunea de cenzură depusă de opoziție nu are voturile necesare să treacă; ar avea șanse doar în cazul ruperii coaliţiei PSD – ALDE. O spune preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Uniunea va anunța mâine dimineață dacă susține sau nu demersul opoziției. Pe de altă parte parlamentarii social-democrați și cei de la ALDE vor fi prezenți în sală, atât cât va fi necesar ca să se asigure cvorumul, dar nu vor vota.

sumarul emisiunii 40 de minute

România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei şi este nevoită să se apere de un val de atacuri cibernetice. Declaratia ii apartine ministrului Apararii, Mihai Fifor. Demnitarul mai spune ca România se confruntă şi cu „un amestec al Rusiei în zona politică dar si in cea economica.

Crime comise cu premeditare! Asa califica Radu Preda, directorul Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului moartea celor aproape 1500 de copii internati in timpul regimului comunist, din 1956 de la infiintare, in Spitalul de Neuropsihiatrie Infantilă Siret, supranumit "Orfelinatul Groazei”. Institutul  a depus un denunţ la Parchetul General pentru tratamente neomenoase aplicate minorilor. Denunţul vizează, pentru început, perioada 1980-1989, când au murit  340 de copii.

Emmanuel Macron s-a întreţinut astăzi la Vatican cu Papa Francisc într-o atmosferă "cordială" deşi în privinţa unora dintre subiectele abordate cei doi demnitari nu au aceeaşi viziune. În Franţa comentatorii spun că preşedintele  doreşte să-şi atragă simpatia şi sprijinul catolicilor într-un moment cînd are mari ambiţii europene, dar în acelaşi timp apără principiul neutralităţii statului faţă de toate reliigile.  

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 26 iunie 2018